Käytiin eilen sukulaisissa, jossa tarjottiin todella hyvää hyydytettyä suklaakakkua.

Anni-serkun suklaakakku

Pohja
150 g grahamkeksejä (esim. Digestive)
75 g margariinia

Täyte
200 g suklaata
1 prk ranskankermaa
0,5 dl sokeria
2 kananmunaa
0,5 dl kahvia
4 liivatelehteä
2 dl vispikermaa

1. Murskaa keksit jauheeksi. Sulata margariini, sekoita joukkoon hienonnetut keksit. Painele seos tasapohjaiseen (irtoreunaiseen) vuokaan.

2. Sulalta suklaa vesihauteessa. Sulata kylmässä vedessä liotetut liivatelehdet kuumassa kahvissa. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita sulatettuun suklaaseen ranskankerma, kahvi-liivateseos ja muna-sokerivaahto. (Mausta halutessasi alkoholitilkalla).

3. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita kevyesti suklaaseokseen. Kaada täyte pohjan päälle. Nosta jääkaappiin.

4. Anna hyytyä kylmässä vähintään 3 tuntia. (Koristele ennen tarjoamista jos haluat).