Tämä hyydytetty kakku sai innoituksensa sukulaisissa tarjotusta kakusta (piti heti itsekin kokeilla miten kakun hyydytys onnistuu) sekä Hellapoliisin Vadelmakakku-ohjeesta.

169095.jpg

Herukkaherkku

Pohja
200 g grahamkeksiä (esim. Digestive)
100 g voita/ margariinia

Täyte
2 dl vispikermaa
0,4 l maustamatonta jugurttia
1 dl sokeria
4 dl punaherukoita
1 dl mustaherukkamehua
8 liivatetta
tilkka vettä

Tarjoiluun
Mustaherukkahilloa (valuvaa)

1. Sulata voi/ margariini, murenna keksit joukkoon, painele kakkuvuoan (halkaisija n. 22 cm) pohjalle. Jollet käytä irtoreunaista vuokaa, valitse hyydytykseen vuoka, jossa voit myös tarjota kakun.

2. Vatkaa kerma vaahdoksi.

3. Sekoita jugurtti, sokerit, marjat ja mehu.

4. Yhdistä jugurttiseos kermavaahtoon. Liota vedessä liotetut, pehmeät liivatelehdet tilkkaan kiehuvan kuumaksi kuumennettua vettä, anna jäähtyä hetki. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon, sekoita hiukan.

5. Kaada täyte pohjan päälle ja laita kylmään vähintään 3 tunniksi tai yön yli.

Tarjoiluun
Valuta kakun päälle hiukan mustaherukkahilloa.

Vinkki: Vältyt liivatelehtien liialliselta kuumentumiselta, jos kiehautat veden esim. vedenkeittimessä ja kaadat kiehuneen veden kulhoon. Kaada n. 0,5 dl vettä kulhoon ja lisää liotetut liivatelehdet. Anna sulaa 5 minuuttia ja lisää seos ruokaan. Liivatelehdet eivät tällöin pääse kiehumaan eivätkä ne tällöin myöskään menetä tehoaan.