Saimme eilen maalta mukaamme monta komeaa kesäkurpitsaa, joten päätin kehitellä niistä jotain uutta. Tämä resepti perustuu väljästi toiseen kasviskeittoreseptiin, jota muokkasin melkoisesti. Kokeellinen keittoni kuitenkin onnistui oikein mukavasti - suosittelen!

Kokeellinen kesäkurpitsakeitto

1 sipuli (keskikokoinen)
1 paprika (keskikokoinen)
1 tl oliiviöljyä tai voita
1 kesäkurpitsa (keskikokoinen)
2 valkosipulin kynttä
1 l kanalientä
1,5 rkl tuoretta timjamia
2 rkl sulatejuustoa (esim. Polar 9%)

Suolaa, pippuria ja muita mausteita maun mukaan.

1. Jollei sinulla ole "oikeaoppista kanalientä" valmiina, niin voit valmistaa sen myös sekoittamalla 2 kanaliemikuutiota litraan kiehuvaa vettä.
Pistä liemi sivuun odottamaan.

2. Paahda n. 2 cm kuutioiksi pilkottuja sipulia ja paprikaa hetki öljyssä/ voissa. Kun alkavat ruskistua, lisää hienonnettu valkosipuli ja noin 2 cm kuutioiksi leikattu kesäkurpitsa. Paahda vielä hetki (minuutti tai kaksi).

3. Lisää kanaliemi ja timjami. Keitä noin 10 minuuttia.

4. Suurusta keitto sulatejuustolla ja lisää mausteita maun mukaan.

5. Kaada keitto siivilän läpi. (Ota liemi talteen!). Soseuta siivilään jääneitä kasviksia tehosekoittimessa noin 30 sekuntia. Yhdistä liemi ja soseutetut kasvikset.

Vinkki: Kun soseutat kuumia kasviksia, voi tehosekoittimeen muodostua painetta, joka saattaa sinkouttaa tehosekoittimen kannen irti. Tällöin vietät seuraavat puoli tuntia keittiötä siivoten, etkä keitostasi nauttien. Tämän voi välttää esim. irrottamalla tehosekoittimen syöttöaukon kannen ja peittämällä aukon lautasella. Tällöin ruoka pysyy sekoittimessa, mutta ilma pääsee ulos, eikä liiallista painetta pääse syntymään.