Hellapoliisi oli löytänyt kaupasta vaahtokarkkitahnaa ja kyseli, mihin sitä voisi käyttää. Löysin omista kätköistäni ohjeen Missisippin mutakakuille.

Ohje on amerikkalaista alkuperää, joten laitan sulkuihin mukaan myös alkuperäiset mitat. Olen syönyt tätä aikoinani Yhdysvalloissa, mutten ole itse koskaan tehnyt sitä täysin ohjeen mukaisesti, sillä en ole löytänyt kaikkia raaka-aineita täältä Suomesta. Tuon vaahtokarkkitahnan lisäksi ongelmia on tuottanut tiivistetty maito (evaporated /condensed milk), jonka sijasta laitoin vaniljacremeä... mutta ehkä jokin muu valmiste sopisi paremmin korvikkeeksi?

Nämä "mutakakut" ovat kyllä aivan uskomattoman hyviä - varsinkin jos pitää makeasta :) Mutta ne ovat myös hyvin täyttäviä, joten yksi annos riittää isommallekin porukalle. Tästä annoksesta tulee noin 50 palaa, mutta toki ohjeen voi vaikka puolittaa.

Mississippin mutakakut (Mississippi Mud Bars)

2,4 dl (1 cup) voita
4,8 dl (2 cups) sokeria
4 kananmunaa
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria / vastaava määrä vanilja-aromia
3,8 dl (1,5 cups) jauhoja
3,2 dl (1,3 cups) kookoshiutaleita
3,8 dl (1,5 cups) murskattuja pähkinöitä
1 purkki (n. 220 g = 8 ounce) vaahtokarkkitahnaa

Kuorrutus
450 g (1 pound) tomusokeria
1,2 dl (0,5 cup) voita
1,2 dl (0,5 cup) tiivistettyä maitoa (evaporated milk)
0,8 dl (0,3 cup) kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria / vastaava määrä vanilja-aromia

-Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat, kaakaojauho ja vaniljasokeri / aromi. Lisää jauhot ja sekoita hyvin. Lisää varovasti mukaan (fold in) kookoshiutaleet ja murskatut pähkinät.
-Paista voidellussa vuoassa (koko 22x33 cm = 9x13 inch) 175 asteessa (350 F) 35 minuuttia.
-Levitä vaahtokarkkitahna kuuman paistoksen päälle.
-Jäähdytä hyvin.

Kuorrutus
-Sekoita ainekset yhteen ja sekoita tasaiseksi. Levitä vaahtokarkkitahnan päälle. Leikkaa noin 4x4 cm (1,5x1,5 inch) kokoisiksi paloiksi.